zaterdag 2 maart
10°C
10 km

Sporenbos Brakel wordt speel-en leerbos

In Brakel hebben kinderen van verschillende basisscholen uit de buurt vandaag geholpen bij het aanplanten van het nieuwe Sporenbos. Dat moet een leer- en speelbos worden, waar kinderen met en zonder een beperking elkaar kunnen ontmoeten. 

Het Sporenbos in Brakel is een echt Tiny Forest rijker. Het Tiny Forest wordt aangeplant door kinderen van de basisschool Het Groene Lilare uit Opbrakel. Een ander deel van het nieuwe Sporenbos is dit Nestelbos, met hoekjes waar kinderen kunnen spelen en ontdekken. Basisschool Klavertje 4 plant dan weer een Voedselbos aan vandaag, met bessen en ander lekkers. Het is een initiatief van de lokale Rotary Club, in samenwerking met de vzw GoodPlanet. 

Katrien Solemé - voorzitter Rotary Brakel-Zwalmvallei: "Het  is het eerste speel- en leerbos in de Vlaamse Ardennen dat we hier oprichten vandaag en waarvan we hier nu de eerste stappen zetten. Voor ons is het heel belangrijk dat ieder kind zijn eigen talent kan ontwikkelen, en dat we kinderen met en zonder beperkingen samen brengen". 

Het bos moet een plaats worden voor waar kinderen elkaar kunnen ontmoeten om te spelen en te leren. Het stuk grond blijft in het bezit van de Rotary Club. De kinderen planten helemaal zelf de boompjes, en in de kleigrond van Brakel is dat een hele klus. De kinderen worden na het planten "Tiny Forest Rangers".  Zo blijft de school betrokken bij het groeiende bos.