Victor wordt het "maatje" tegen pesten

Morgen begint de Week tegen Pesten. Die themaweek wordt op de meeste scholen vaak met stip in de agenda gezet. Om het thema bespreekbaar te maken, deelde serviceclub Rotary Kruishoutem een speciale klaspop uit in alle elf kleuterscholen van Kruisem. Victor de klaspop moet het nieuwe praatmaatje van de kleuters worden, tegen wie ze alles kunnen zeggen, ook als het over pesten gaat.

Deze kleuters van de Vrije Basisschool De Regenboog in Zingem zijn alvast enthousiast met de komst van hun nieuwe vriendje Victor. Victor is een klaspop die het nieuwe praatmaatje van de kleuters uit de derde kleuterklas moet worden. Alle elf kleuterscholen uit Kruisem kregen de afgelopen week hun eigen Victor in de klas, geschonken door de serviceclub Rotary Kruishoutem. Zij willen de basisgevoelens dankzij de klaspop beter bespreekbaar maken.

Pieter De Witte, Rotary Kruishoutem: "De bedoeling is toch om het thema pesten ook tot bij de allerkleinsten te brengen en bespreekbaar te maken, want vaak begint dat toch al op zeer jonge leeftijd. Tijdens de voorstelling wordt er ook ingespeeld op de verschillende basisgevoelens, bang, boos, verdrietig, blij, al die verschillende emoties komen aan bod in de voorstelling en 't is heel mooi om te zien dat de kindjes daar heel leuk mee omgaan".

De introductie van Victor in de klas gaat gepaard met een kleine theatervoorstelling waarbij Marcel, de poetsman, de hoofdrol speelt. Hij stelt Victor voor aan de kleuters en overloopt met hen de vier basisgevoelens. 

Kelly Demeyere, kleuterjuf VBSZ De Regenboog Zingem: "Ik vind het leuk, tis heel laagdrempelig, het is ook heel duidelijk voor de kinderen, met de muts met de kleurtjes die kunnen draaien, tis leuk en we kunnen er eigenlijk onmiddellijk mee aan de slag he".