vrijdag 1 december
0°C
64 km

Voetbalterreinen in Adegem worden niet verkocht

Er zal dan toch niet gebouwd worden op de voormalige voetbalterreinen van VK Adegem.

De gemeente Maldegem had naar eigen zeggen nooit de intentie om een woonproject op de site te realiseren. Maar Glenn Longeville, die in deze legislatuur bijna 3 jaar schepen was, startte een online petitie om te voorkomen dat er op de gronden gebouwd zou worden. Burgemeester Deceuninck stelde gisteren tijdens de gemeenteraad gerust dat de terreinen niet verkocht worden.

Groene plek voor de inwoners

Geen verkoop van de gronden dus. De site, van zo'n 2 hectare groot, zal een aangename groene plek worden, zegt de burgemeester. En dat was ook het doel van ex-schepen Glenn Longeville. Er zal eerst een grondige sanering gebeuren en daarna kunnen er plannen gemaakt worden.

Koenraad De Ceuninck (CD&V) - burgemeester Maldegem
``Het is zo dat we de buurt en de mensen van Adegem inspraak willen geven in de invulling die de gronden kunnen krijgen. We gaan zelf een aanzet doen vanuit het college, het zal een soort onthaastingszone worden. Groenvoorzieningen, mogelijk een aantal speeltoestellen. We hebben ook al gedacht aan de mogelijkheid om een aantal camperplaatsen te voorzien. We hebben er momenteel twee aan den Hoogen Pad en we zien dat die heel veel gebruikt worden. Dus mogelijks zijn dit een aantal pistes die we willen verkennen. Maar nogmaals, we zullen ook de Ademgemnaar inspraak geven in de invulling van deze gronden.``