vrijdag 1 december
0°C
80 km

Wegen en Verkeer neemt verkeerswisselaar Zwijnaarde onder handen

Vandaag zijn de werken op de verkeerswisselaar in Zwijnaarde gestart.  De wisselaar die de E40 met de E17 verbindt staat er sinds 1972. Na 51 jaar dienst zijn het wegdek en de brugpijlers aan een grondige renovatie toe. De werken gebeuren in fasen, zo is het tot eind augustus niet mogelijk om van Antwerpen richting Brussel te rijden. Wie van Brussel komt kan dan weer niet richting Kortrijk. De volledige renovatie van de wissel van Zwijnaarde zal 2 jaar in beslag nemen.

Tim Lonneux – agentschap Wegen & Verkeer: "Het volledige complex, de verkeerswisselaar worden de bruggen volledig gerenoveerd. Dat wil zeggen dat we het wegdek volledig vervangen. De volledige bovenbouw wordt vernieuwd, tot en met de waterdichting. De brugvoegen, we brengen ook veiligheidstootbanden aan. En ook de onderkant van de bruggen worden gesaneerd, worden vernieuwd door betonherstellingen. En we brengen ook een water afschermende coating aan, om de levensduur te verlengen"

Alles gebeurt in fasen, vandaag is fase één gestart, wie van Antwerpen komt en richting Brussel wil rijden, moet omrijden. Wie vanuit de richting Brussel komt en zijn weg wil vervolgen naar Kortrijk kan tot eind augustus geen gebruik maken van de verkeerswisselaar in Zwijnaarde. Tussen nu en augustus zal de verkeerswisselaar ook nog eens volledig worden afgesloten. Maar dat zal tijdig gecommuniceerd worden zegt  Wegen & Verkeer. In een tweede fase zal dan de brug over de ringvaart worden aangepakt.  Die werken zijn voorzien van september tot november. Volgend jaar zal dan de andere kant van de wisselaar, van Oostende richting Gent of van Kortrijk richting Oostende worden aangepakt. Alles samen zouden de werken 2 jaar duren. Je goed informeren over de huidige verkeersituatie is dan ook een must.