woensdag 21 februari
10°C
75 km

Machineverhuur als duurzame oplossing voor milieubewuste bedrijven

Veel van de machines die je (particulier maar ook als bedrijf zijnde) gebruikt, gebruik je niet dagelijks. Om die reden is het een stuk duurzamer wanneer je machines huurt op het moment dat je ze daadwerkelijk gebruikt, dan dat je zelf allerlei machines moet aanschaffen die soms tijdenlang staan te verstoffen in een hoek. Vooral wanneer je voor een bepaald project grotere machines nodig hebt, is het huren van apparatuur een goede oplossing. Op deze manier heb je zelf ook geen extra opbergruimte nodig. Win voor jou, én win voor het milieu! Past natuurlijk ook helemaal in het circulaire plaatje. En het huren van machines is, behalve voor het milieu, ook goed voor de portemonnee. Je bespaart namelijk op deze manier ook de kosten voor het onderhoud van machines: dat is ook mooi meegenomen!

De hoogte in voor een klus?

Dan kan een rolsteiger goed van pas komen. Heb je een schildersbedrijf en klim je dagelijks de steiger op, dan heb je logischerwijs zelf één of meerdere steigers tot je beschikking. Maar behoort het klimmen en klauteren niet tot de dagelijkse werkzaamheden van jouw bedrijf? Dan is het een veel beter idee om een steiger of stelling te huren bij Boels. Stellingen zijn te huur in verschillende soorten en maten. Met een rail rondom de stelling of een vrije ruimte zodat je bij de gevel kunt, in smal of breed formaat: zo heb je voor iedere klus zo de juiste stelling binnen handbereik. De stellingen worden door heel België bezorgd, bij jouw bedrijf of rechtstreeks op de bouwplaats. Na het gebruik wordt de steiger weer opgehaald, en zo kun je op een milieubewuste manier samen met andere bedrijven gebruikmaken van dezelfde machines.

Voor iedere klus een machine

Met een steiger alleen ben je er nog niet, althans, voor de meeste klussen. Gelukkig is er machineverhuur in alle soorten en maten. Wat dacht je bijvoorbeeld van machines voor het bewerken van de grond (zoals een grondsleuvenfrees, grondfreesmachine of werktuigdrager)? Of verschillende soorten graafmachines? Ook het kleinere (accu)gereedschap hoef je niet zelf aan te schaffen. Zo huur je ook gemakkelijk online een kettingzaag, bladblazer of bermmaaier. Voor de meeste machines betaal je een vaste prijs per dag, dus je kunt van tevoren berekenen hoeveel geld je kwijt bent. Machines worden, zoals eerder gezegd, bezorgd op de gewenste plaats. Je kunt ze echter ook zelf bij één van de vestigingen ophalen. Hoppa, aan de slag!