zaterdag 15 juni
18°C
5 km

Bellefleur Solidair zoekt investeerders

De Gentse organisaties Gent Samen Solidair en Wooncoop zijn op zoek naar investeerders voor twee appartementen in de Bellefleurstraat in Gent. De woningen zijn exclusief voorbehouden voor kwetsbare huurders. Die kunnen er voor een korte periode, en aan een voordelig tarief, wonen. Op die manier kunnen ze reserves opbouwen om nadien de overstap te maken naar de private huurmarkt. Het volledige project moet klaar zijn op 1 april.

Kathleen Torfs - Gent Samen Solidair: ""Iedereen weet dat er een woningcrisis is, en dat het voor veel mensen steeds moeilijker is om betaalbare huisvesting te vinden. We weten dat voor kwetsbare doelgroep - mensen met een vreemde naam, alleenstaanden, mensen die om een andere reden op de private huismarkt moeilijkheden ondervinden - dat het voor hen bijna onmogelijk is geworden om een woning te vinden."

Het hele project is een wooncoöperatie. Dat betekent dat je geen volledige woning koopt, maar wel aandelen van een woning. Zo hoef je geen groot budget te hebben om te investeren in vastgoed. Ook bij de twee appartementen voor kwetsbare huurders gaat het zo. Alleen is de winst van de investering niet voor jou, maar dient die om de huurprijs te verlagen.

Gerbrand Nootens - Wooncoop: ""Voor dit project gaan wij op zoek naar investeerders die bereid zijn om, voor een periode van vijf jaar, afstand te doen van rendement. Dus zij investeren aandelen vanaf 250 euro. Er is geen beperking. En je doet afstand van rendement. Daarmee kunnen wij de maandlast van de kwestbare huurders een heel stuk verlagen."