zaterdag 25 maart
11°C
16 km

Brakel maakt de zone 30 groter

De verkeersveiligheid verhogen en het aantal ongevallen verminderen. Dat is het doel van het gemeentebestuur van Brakel. Vanaf vandaag is de zone 30 in en rond Nederbrakel uitgebreid. In het centrum mocht je al langer niet meer dan 30 kilometer per uur rijden, maar nu zijn ook de verbindingswegen verlaagd in snelheid.

Met de onthulling van een bord aan de Driehoekstraat is de uitbreiding van de zone 30 een feit. In heel het centrum van Nederbrakel en op de wegen die naar het centrum leiden, mag je nu nog maar 30 kilometer per uur rijden. Volgens het gemeentebestuur zal dit ten goede komen van de leefkwaliteit en de verkeersveiligheid.

Sabine Hoeckman (Open Vld) - schepen van Mobiliteit Brakel: "De voordelen zijn vooral dat als je iemand aanrijdt, we hebben het in het verleden al gezien met de agressieve auto, dan gaat men minder schade oplopen bij een aanrijding van 30 kilometer per uur in plaats van aan 50 kilometer per uur. We willen allemaal dat er niemand meer van de weg gemaaid wordt en dat niemand meer het harde leed en miserie moet ondergaan om omver gereden te worden. Vandaar dat wij de snelheid willen verminderen".

De snelheid verlagen van 50 naar 30, het zal voor veel bestuurders aanpassen zijn. Het gemeentebestuur wil de inwoners dan ook zoveel mogelijk sensibiliseren. Door snelheidsmeters te plaatsen en de politie extra te laten controleren, hopen ze dat bestuurders wat trager zullen rijden. De gemeente wil op termijn graag nog een stapje verder gaan op vlak van verkeersveiligheid. Zo bekijken ze of ze op alle gemeentelijke wegen de snelheid kunnen verlagen tot 50 kilometer per uur.