Delhaize krijgt groen licht van schepencollege Gent

Na een onderhandelingsperiode van meer dan twee jaar komt er schot in de zaak van de herbestemming van de Sint-Annakerk. Het stadsbestuur geeft aan Delhaize de toestemming om er een buurtwinkel in te richten in combinatie met een restaurant en een wijnbar.

In de vergunning zijn een aantal zaken opgenomen die tegemoet komen aan de buurt. Want er is heelwat protest tegen de plannen. De actiegroep SOS Sint-Anna laat zich al horen van bij de bekendmaking van de herbestemming van de kerk. De actiegroep heeft zelfs een procedure opgestart bij de Raad van State. SOS Sint-Anna wil de kerk bewaren en er een plaats geven aan culturele evenementen.

Stad Gent blijft eigenaar

De stad Gent blijft eigenaar van de Sint-Annakerk, maar geeft het gebouw in erfpacht aan Delhaize. Die moet jaarlijks een grote som betalen aan de stad en het gebouw ook in stand houden. In ruil kan Delhaize dus een buurtwinkel uitbaten in het schip van de kerk. In het koor komt een restaurant, het doksaal krijgt een nieuw leven als wijnbar. Buiten komt er ook een terras.

Protest blijft mogelijk

Een startdatum voor de werken is er nog niet, want tegen de goedkeuring van de vergunning kan er nog beroep worden aangetekend. Mocht dat zover komen is het aan de deputatie om het dossier over te nemen.