donderdag 28 september
19°C
0 km

Gent wil meer sociale controle op begraafplaatsen

Dit jaar zijn er al 11 diefstallen gebeurd op de verschillende begraafplaatsen in Gent. De stad ziet dat aantal toenemen en grijpt daarom in.  Stadsmedewerkers zullen meer aanwezig zijn op de belangrijkste begraafplaatsen en ook de openingsuren zullen herbekeken worden. Meer bezoekers betekent ook meer sociale controle. De stad hoopt dat er op die manier minder gestolen zal worden.

Op Campo Santo in Sint-Amandsberg hebben dieven de afgelopen maanden verschillende keren toegeslagen. Ze hebben het voornamelijk gemunt op koper en edelmetaal. In totaal zijn er dit jaar al 11 meldingen gedaan bij de politie van diefstal op de verschillende Gentse begraafplaatsen. De stad wil dat dit stopt.

Isabelle Heyndrickx (CD&V) - schepen van Begraafplaatsen Gent: "Een van de dingen  die we nu al doen is zorgen dat ons team meer aanwezig is op de belangrijkste begraafplaatsen zodat zij een duidelijke aanwezigheid hebben en dat zal mogelijk dieven hopelijk ontmoedigen. We gaan kijken om de toegankelijkheid te verhogen want de sociale controle is natuurlijk ook belangrijk. En zo hopen we die diefstallen een halt toe te roepen".