Gouverneur neemt controle wateroverlast over

In onze provincie nemen verschillende steden en gemeenten extra maatregelen om wateroverlast te voorkomen. In Kruisem mochten de inwoners vanmorgen gratis zandzakjes komen ophalen en in deelgemeente Nokere werd een extra dijk gebouwd. In Zulte is de Staatsbaan al sinds gisteravond afgesloten voor alle verkeer. De brandweer pompt er constant water weg. Volgens gouverneur Carina Van Cauter zien de weersvoorspellingen er wel beter uit, maar ze roept inwoners toch op om voorzichtig en waakzaam te blijven.

De gemeenten zijn goed voorbereid zegt de gouverneur. Gelukkig zal onze provincie volgens de laatste voorspellingen gespaard blijven van veel regen.

Carina Van Cauter - gouverneur Oost-Vlaanderen: "De situatie vandaag ziet er toch enigzins anders uit dan gisteren. Gisteren was 60 liter water per vierkante meter voorspeld. Vandaag zijn die voorspelling bijgesteld en verwachten we nog 15 liter per vierkante meter de volgende 48 uur. Dit met de voorbije uren die regenvrij zijn geweest, maakt dat de alarmpeilen zijn weggevallen en dat de weersverwachtingen ook van dien aard zijn dat we verder geen grote problemen meer verwachten".

Het nood-en interventieplan van de provincie blijft voorlopig wel van kracht. Wie hulp nodig heeft van de brandweer meldt dat best online via 1722.be. Voor levensbedreigende situaties bel je 112.