vrijdag 9 december
3°C
8 km

Gouverneur staat achter mondmaskerplicht vanaf 9 jaar

Carina Van Cauter, de gouverneur van Oost-Vlaanderen, overweegt extra maatregelen te nemen als het Overlegcomité morgen niet streng genoeg is. Zo vindt ze een mondmaskerplicht bij kinderen vanaf 9 jaar een goed idee. 

De gouverneurs wachten met spanning het Overlegcomité van morgen af. Als de federale maatregelen niet ver genoeg gaan, kunnen ze zelf nog extra regels opleggen en dat zijn verschillende gouverneurs ook van plan. In Oost-Vlaanderen schaart de gouverneur zich achter het advies van de experten om mondmaskers in de lagere school te verplichten vanaf 9 jaar. Voor grote evenementen lijkt de combinatie van een mondmasker met een Covid Safe Ticket het te gaan halen.

Zesdaagse en Winterfeesten veilig genoeg
De organisatoren van de Zesdaagse hebben er volgens Van Cauter alles aan gedaan om het evenement veilig te laten verlopen. De ventilatie is aangepast en het mondmasker is er verplicht. Ook in de Winterfeesten ziet de gouverneur weinig problemen. Het gaat om een buitenevenement en ook daar zal een mondmaskerplicht gelden.