vrijdag 14 juni
19°C
58 km

Heldenbos in Moerbeke-Waas ingehuldigd

In Moerbeke-Waas is zondagmorgen het Heldenbos gehuldigd. Het is een bos van 2 hectare groot dat er kwam om de Helden van de Zorgte bedanken voor hun inspanningen tijdens de zware coronaperiode. 

Tijdens de eerste coronaperiode kwamen veel mensen op straat om te applaudisseren voor de Helden van de Zorg. Er waren ook cadeautjes links en rechts en kleine optredens om hen te bedanken. Maar enkele organisaties sloegen die periode de handen in elkaar om ook een “tastbarer”herinnering achter te laten. Wie dat wou kon een boompje kopen voor een Heldenbos. 

In elke provincie een Heldenbos  

Zorgorganisatie I-mens besloot om te investeren in de gronden voor de bossen. Bij I-mens werken12.000 mensen en het was de bedoeling dat elke medewerker een boompje had in het nieuwe bos. Door die ondersteuning kan er in elke provincie een Heldenbos komen. Goed voor in totaal 10 hectare nieuw bos. Dat van Oost-Vlaanderen ligt in Moerbeke-Waas en is 2 hectare groot. Het is een uitbreiding van het bestaande Wullebos. Er staan 17.000 nieuwe boompjes. Omdat op 10 oktober de Week van het Bos begint, werd het Heldenbos vandaag ingehuldigd. Enkele medewerkers van I-mens hingen voor de gelegenheid bedankingsboodschappen aan de bomen.