Imperial Meat Products krijgt prijs van dierenbescherming

De Eurogroep voor Dieren, dat is de organisatie die de belangrijkste dierenbeschermingsverenigingen samenbrengt, geeft de Corporate4Animals-prijs aan Imperial Meat products. 

De Corporate4Animals-prijs gaat naar een bedrijf dat  inspanningen doet voor het dierenwelzijn. Volgens Michel Vandenbosch van GAIA is Imperial Meat Products toonaangevend. Het bedrijf, met hoofdzetel in Lievegem, brengt de merken Marcassou en Aosta op de markt, en dat laatste is al sinds 2017 gespecialiseerd in vegetarische producten. Er komt met Vegalia zelfs een nieuw merk op de markt. Het is de bedoeling dat 50% van de producten vegetarisch wordt. 

Dierenwelzijn zeer belangrijk voor Imperial 

Het bedrijf is zeer verheugd met de erkenning, want dierenwelzijn staat voorop. Remko Kok, CEO Imperial Meat Products: “Deze prijs is een geweldige beloning voor onze inspanningen. Dierenwelzijn is een van de intrinsieke waarden van ons bedrijf. Zoals blijkt uit de recente lancering van ons nieuwe Marcassou-label, "Le Cochon bien-être", dat lokaal vlees en meer dierenwelzijn bevordert: varkens worden op stro grootgebracht, hebben meer ruimte en worden niet gecastreerd. De wens om het dierenwelzijn te verbeteren zal voor ons in de toekomst steeds belangrijker worden."

foto: x-treme.eu