maandag 3 oktober
17°C
0 km

Meetjeslandse boeren willen meer ruimte

De boeren van het meetjesland maken zich zorgen. Met claims op hun grond en een problematische vergunningsverlening zet de Vlaamse regering hun ondernemerschap onder druk.  Met de actie #geefboerenruimte vragen de landbouwers uit het meetjesland vanmiddag  ruimte om te ondernemen.

Woensdagmiddag verzamelen  landbouwers op de hoek van de Lievevrouwedreef en de Aalterbaan in Maldegem. Ze hebben hun boodschap  #geefboerenruimte op 17 graspakken geplaatst en die symbolisch op een akker gezet. Intussen verscheen dezelfde boodschap ook in Lievegem en Aalter.
Lut D’Hondt: “Hier in het Meetjesland zijn er veel dynamische landbouwbedrijven en wij willen onze landbouwgrond behouden want  zonder grond kunnen wij niet boeren.”

Brief
Met de symbolische actie willen de landbouwers ook de brief van Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker aan de Vlaamse regering ondersteunen.

"...Het moet gedaan zijn! Wij eisen duidelijkheid van de Vlaamse regering. Met de mooie woorden van het regeerakkoord kopen onze land- en tuinbouwers niets. Het is tijd voor daden. Wij verwachten van deze Vlaamse regering een engagement ten aanzien van de Vlaamse land- en tuinbouwers! Een engagement om de mooie woorden van het regeerakkoord in daden om te zetten en het ondernemerschap en de veerkracht van de land- en tuinbouwsector daadwerkelijk te versterken."