zondag 2 oktober
16°C
0 km

Minister stelt "Munt voor de Zorg" voor in Gent

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft vandaag in Gent een herdenkingsmunt voor de zorgverleners voorgesteld. Het gaat over een wettelijk betaalmiddel  van 2 euro. 

De voorbije coronajaren waren zwaar voor heel wat zorgverleners. De mensen die het dichtst bij de besmette personen kwamen moesten hun job uitoefenen in een beschermingspak. Daar zaten ze vaak uren in zonder drinken of een toiletbezoek. Maar ook mentaal was corona zwaar om dragen. Er werden patiënten verloren, terwijl anderen voor hun leven vochten op de afdeling intensieve zorgen. Het zijn taferelen die we liever niet meer terug zien. Maar de steun van buitenaf kwam er. Er waren de vele applauzen, spandoeken en cadeautjes. En links en rechts kwam er ook een muzikant een verrassingsoptreden geven.  

Ook de overheid zegt "dank u, merci, danke..."

De inzet van de zorgverleners is ook de regering niet ontgaan. Vandaar dat zij vandaag een herdenkingsmunt van 2 euro hebben voorgesteld die de mensen uit de zorgsector moet bedanken. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) kwam ze zelf voorstellen, en de primeur was voor het UZ Gent. De munt, een ontwerp van Luc Luyckx, toont alerlei verwijzingen naar de zorgsector. Er staat een verpleegkundige op, maar ook een spuit en een stethoscoop. Er zullen massaal veel van die munten geslagen worden, zodat de zorgmunt vlot van hand naar hand gaat. Zo bedankt de overheid de mensen van de zorg die zich de afgelopen twee jaar dubbel plooiden.