Stad Eeklo wacht niet op het Overlegcomité

Na overleg met de Gouverneur en de Eerstelijnszone Oost-Meetjesland neemt de stad Eeklo enkele preventieve maatregelen tegen de stijging van het aantal coronabesmettingen in de stad. De maatregelen gaan in vanaf vandaag. 

Net als in alle andere steden en gemeenten ziet ook Eeklo het aantal coronabesmettingen weer stijgen. De voorbije week waren er 52 ondanks de hoge vaccinatiegraad (92,41%) in Eeklo. Daarom komt vanaf vandaag het mondmasker weer boven water in de hoofdstad van het Meetjesland. In alle gebouwen moet je een masker dragen, behalve wanneer je zit. Kinderen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld. We zetten alle andere maatregelen even op een rijtje.   

Horeca en lokale economie

Advies om masker te dragen voor personeel en cliënten. 

Evenementen

Evenementen binnen mogen alleen met mondmasker. Evenementen buiten krijgen het advies om het mondmasker te dragen. 

Dienstverlening

De vergaderingen binnen de stad verlopen weer digitaal. 

Sportpark

Douchen na het sporten is verboden. 

LDC Zonneheem: 

De lessen worden tijdelijk stopgezet tot 14 november. De normale dienstverlening loopt door.  Bij het vervoer op maat is het mondmasker verplicht. 

Sociaal Huis

Individuele dienstverlening is gegarandeerd. Huisbezoeken kunnen als de veiligheidsmaatregelen gevolgd worden. 

Voor het jeugdhuis, de Buitenschoolse Opvang, het CC DE Herbakker, de Kunstacademie en de Bibliotheek gaat de werking gewoon verder. Deze maatregelen gaan in van dinsdag 26 oktober tot maandag 14 november. De besmettingscijfers worden door de cel opgevolgd en begin november bijgestuurd.