dinsdag 28 november
3°C
32 km

Twee regionale cateringbedrijven gelauwerd door Gault&Millau

Twee Oost-Vlaamse cateringbedrijven zijn in de prijzen gevallen bij Gault&Millau. Het gaat om cateringbedrijf De Feestarchitect uit Destelbergen en Sir Catering dat vanuit Mariakerke werkt. Zowel De Feestarchitect als Sir Catering werden door Gault&Millau bekroond in de categorie Event Catering. De Catering Awards zijn een vrij nieuwe categorie bij Gault&Millau. De bekende restaurantgids wil hiermee eer geven aan een dynamische en onmisbare sector.

Gisterenavond werden ze nog uitgeroepen tot meest innovatieve cateringbedrijf door het gerenommeerde Gault&Millau, vanmorgen werd er bij De Feestarchitect in Destelbergen alweer duchtig in de kookpotten geroerd. De Feestarchitect kreeg de Catering Award voor hun maandelijkse belevingsavond, De Proef, een avond waarbij een zestigtal gasten een unieke inkijk krijgt in de werking van het koksteam.

Mathias Lataer, De Feestarchitect Destelbergen: " We gaan eigenlijk tien concepten presenteren op 1 avond, mensen komen bij ons binnen, worden verwelkomd en  we nemen ze dan mee naar de keuken waar ze een receptie, een walking dinner kunnen ervaren, tussen onze chefs en waarbij we ook vaak nieuwe gerechten gaan uitproberen, Ze gaan die gerechten proeven en mogen ze ook evalueren. We houden van feedback, 't is voor ons ook een leermoment om nieuwe concepten uit te werken om te horen wat de klanten daarvan vinden".

Ook Sir Catering uit Mariakerke mocht gisteren met een Catering Award van Gault&Millau naar huis. Chef koks Juul en Tim behaalden het zilver als chef van het jaar bij de event catering. En dat deden ze tijdens een kookwedstrijd waarbij de twee chef koks een gerecht moesten maken en er eentje creeren met ingredienten uit een mystery box.

Tim Nowe, Sir Catering Mariakerke: "Ons gerecht was kabeljauw met algen  en een beurre blanc van gerookte prei en in de mystery box zaten er aziatische producten daar hebben we dan een dumpling mee gemaakt en een tartaar van kokos".

Ook bij Sir Catering werken ze graag met kwaliteitsvolle producten, als cateringservice op locatie, maar ook in hun eigen foodshop Spijs in Mariakerke waar iedereen hun culinaire lekkernijen kan proeven.