zondag 20 juni
22°C
2 km

Who wants to dance with me

Nu ze al meer dan een jaar niet meer op de scene hebben gestaan, gooit het Gentse dansgezelschap les ballets C de la B het over een andere boeg.

Samen met curator Pierre Muylle stelden ze een tentoonstelling samen, who wants to dance with me. De expo duikt de archieven van les ballets C de la B in, maar werpt ook een blik achter de schermen van het dansgezelschap.

Wie de tentoonstelling bij les ballets C de la B bezoekt wordt meteen in het wereldje van dit internationale dansgezelschap gezogen.

Met flarden teksten, getuigenissen en foto`s van dansvoorstellingen. Maar je leert er de medewerkers van les ballets C de la B ook echt kennen. Want het parcours leidt je naar de kantoorruimtes in het gebouw, en die werden voor de tentoonstelling ingericht als intieme kabinetten. In het kantoor van artistiek directeur Alain Platel word je bijvoorbeeld geconfronteerd met een zelfportret van Philippe Vandenbergh, een Gentse kunstschilder die volgens curator Pierre Muylle perfect de sfeer van de balletten benadert.