donderdag 28 september
19°C
1 km

Burgemeester Zelzate niet gewonnen voor fusie met Gent

De mogelijke fusie tussen Gent en Zelzate werd gisteravond besproken op de Gentse gemeenteraad. Beide besturen werken al samen rond het havengebied en de brandweer. Maar toch is de liefde tussen de twee lokale besturen nog niet zo groot.

Volgens Gents burgemeester Mathias De Clercq is die fusie nog niet aan de orde. Zijn Zelzaatse collega Brent Meuleman ziet meer heil in een fusie met een Meetjeslandse buurgemeente.

Opgerakeld tijdens gemeenteraad

Het was Vlaams Belang-gemeenteraadslid Johand Deckmyn die gisteren in de Gentse gemeenteraad vroeg waarom er nog geen fusiegesprekken zijn tussen Gent en Zelzate. De twee besturen delen al een havengebied en een brandweerzone.

Niet aan de orde
“Het doet me plezier dat bepaalde gemeenteraadsleden in Gent aangetrokken zijn tot onze mooie gemeente. Ik kan ze geen ongelijk geven,” zegt Brent Meuleman. “Maar wat mij betreft is dat vandaag niet aan de orde.”

Opgeslokt
De Zelzaatse burgemeester vreest dat zijn gemeente bij een fusie zal opgeslokt door de stad, net zoals de kanaaldorpen Desteldonk en Sint-Kruis-Winkel werden opgeslokt bij de eerste fusiegolf in 1975.