zaterdag 3 december
3°C
0 km

Evergemse scholengroep mag 10 nieuwe leerkrachten verwelkomen

Voor de meeste leerlingen in Vlaanderen is het dus nog wachten tot donderdag voor ze weer naar school kunnen. De leerkrachten zijn wél al volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Ook in basisschool Sint-Franciscus in Evergem waren ze vanmiddag volop in de weer. Met het inrichten van de klassen, maar ook met het verwelkomen van 10 nieuwe leerkrachten in de scholengroep SEPTEM. Da's best veel, in tijden waarin de meeste scholen kampen met een groot lerarentekort. 

De nieuwe leerkrachten van de Evergemse scholengroep SEPTEM worden in de watten gelegd tijdens de ontmoetingsdag. Hier zijn ze erin geslaagd om 10 nieuwe leerkrachten aan te trekken, vanaf donderdag gaan ze aan de slag in een van de 6 basisscholen van de groep. Heelwat andere scholen zijn nu nog steeds op zoek naar nieuwe collega's, maar hier beginnen ze al in februari al aan de zoektocht naar nieuwe leerkrachten. Al denken ze niet dat dat de enige reden is dat ze genoeg leerkrachten gevonden hebben.

Peter Van Hulle, scholengemeenschap SEPTEM: "Ik hoop dat het vooral ligt aan de scholen, de mensen die er werken, de sfeer die er is, de verbondenheid. Het zorgzaam zijn voor alle personeelsleden. Niet alleen voor de kinderen, wat vanzelfsprekend is, maar ook voor alle personeelsleden zorg dragen. Ze mee helpen om een traject uit te stippen en ervoor zorgen zodat ze zich allemaal goed voelen op school".

Passie

Volgens de nieuwe leerkrachten liggen de nieuwe jobs niet per se meer voor het grijpen, maar ze kunnen wel vaker voltijds aan de slag. Hier mag het lerarentekort zich voorlopig dan niet stellen, das in veel andere scholen wel het geval. Er zijn te weinig leerkrachten, volgens Shana Bruggeman is het nochtans een droomjob, maar het moet wel een passie zijn.

Shana Bruggeman, leerkracht : "Als je ervoor kiest dan moet je het doen vanuit je hart, omdat je echt graag met kinderen wil werken. En als je voelt dat je voldoening kunt halen om te werken met kinderen, dan is het werk dat je erin steekt de tijd ook echt wel waard. Je moet het niet doen voor veel vakantie want het is wel waar dat je in je vakantie of in je vrije tijd ook voor school bezig bent, maar als je echt gepassioneerd bent, dan is het ook niet erg om daar een beetje tijd in te steken".