zaterdag 27 april
16°C
40 km

Peter Goossens kondigt zijn afscheid in Hof van Cleve aan

Na 37 jaar stopt Peter Goosens als chef en eigenaar van het hof van Cleve in Kruisem. En dat is nieuws voor heel culinair Vlaanderen en ver daarbuiten want Goosens is een monument in z'n vakgebied. Hij opende z'n zaak in 1987 en zeven jaar later kreeg hij al een eerste Michelinster. In 2005 mocht hij zich de jongste en enige driesterrenchef van Vlaanderen noemen en al 19 jaar lang krijgt hij 19,5 op 20 van Gault-Miliau. Is de passie dan opgebrand ? Niet echt. Hij begint gewoon opnieuw maar dan als adviseur.... in  'La Reserve' van Bart Versluys en Marc Coucke' in Knokke.

Het is een opgeluchte Peter Goosens die we vandaag ontmoeten in z'n thuisbasis het restaurant hof van Cleve. Een knoop is doorgehakt, hij verkoopt z'n restaurant in Kruisem. 

Peter Goossens, Hof van Cleve: "Het is natuurlijk een emotioneel moment he. Dat is nu zo he. Het is een kind, een groot kind eigenlijk van 37 jaar en ja, er is altijd een moment van afscheid nemen en ik denk dat ge dat best doet in een moment van glorie". 

Floris  Van Der Veken, meer dan 10 jaar al de rechterhand van Goosens, neemt de zaak over. Het Hof van Cleve blijft bestaan, gans het team blijft. Er gaat dus weinig veranderen.
Goossens z'n witte schort en koksmuts gaan aan de kapstok. In de keuken zal ie niet meer staan. Hij trekt als een soort "adviseur" naar La Réserve in Knokke

Peter Goossens, Hof van Cleve: "Floris, u kent die van binnen en van buiten, u werkt al zo lang samen, een gokje... Wanneer krijgt die z'n eerste ster? Dat moet je vragen aan de mensen van Michelin, daar kunnen wij niet over beslissen, da weet ik echt niet. Ze gaan komen kijken, komen proeven en beoordelen. Maar denkt u dat er een mogelijkheid in zit?
Ik denk dat dat zeer vlug zal gebeuren ja.